Frigarui de pui cu sote de mazare

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru frigarui:
  • rosii cherry
  • ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf mustar
  • 2 linguri vin
  • 1/2 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • cimbru uscat
  • Pentru sote de mazare:
  • 300 gr mazare la borcan (sau proaspata)
  • 1 ceapa mica
  • 1 cub unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana
  • marar verde
  • cascaval

Mod de preparare

Frigaruile:

Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele.

Intr-un bol amestecam mustarul, uleiul, vinul, otetul balsamic, boiaua de ardei, busuioc si cimbru uscat.

Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust, apoi usturoiul pisat.

Incorporam toate pana devin ca o pasta mai subtire.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem cubulete.

Il punem in amestecul de condimente, il invartim cu o lingura si il lasam la frigider pentru circa 30 de minute.

Rosiile le spalam si le indepartam coditele.

Ceapa o curatam si o taiem bucatele mici, ardeiul galben il facem cuburi potrivite.

Betele de frigarui le punem intr-un bol cu apa rece.

Dupa ce carnea s-a marinat si totul este pregatit montam frigaruile.

Pe bete asezam bucatele de carne, cate o rosioara, bucatele de ceapa si ardei in ordinea pe care o doriti.

Ungem o tigaie grill cu putin ulei, o punem la incins si asezam frigaruile.

Le rumenim bine pe toate partile si cand sunt gata le scoatem pe un platou.

Sote de mazare:

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Intr-o tigaie punem untul la topit si cand este incins punem ceapa, 4-5 linguri de apa si o inabusim putin.

Spalam mazarea si ii dam drumul in tigaie, dar mai adaugam putina apa.

Lasam sa se faca la foc potrivit, cand este bine scazuta punem smantana, condimentam cu sare si piper.

Mai lasam circa 1 minut pe foc apoi tragem tigaia deoparte.

Ne asezam pe o farfurie frigarui, putina mazare peste care presaram marar verde tocat si radem putin cascaval.

Un meniu foarte bun. Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise