Frigarui marinate cu lime, patrunjel si usturoi pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de oaie (sau miel, ied, berbec)
  • suc de la un lime
  • 2-3 catei de usturoi
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati de marime egala si se introduc in recipientul pentru marinare.

Usturoiul se curata si se piseaza sau se feliaza subtire. Patrunjelul se spala si se taie marunt.

Se amesteca sucul de lime, usturoiul si patrunejelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Se pregatesc aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida.

Se pune carnea in caserola de marinare, se pune capacul si se intoarce butonul alb in dreptul semnului de "vas inchis".

Se introduce furtunul de la aparatul de vidat Food Saver, se introduce in aparat si in caserola si se videaza de 3 ori.

Carnea este deja marinata, aromele condimentelor au patruns in doar cateva minute, nu mai este necesar sa asteptam ore pentru a se marina.

Puteti pregati deja carnea sau o puteti pune la frigider pentru maxim 30 de minute.

Se pun bucatile de carne pe betele de frigarui si se gatesc pe gratar. Daca folositi betigase de lemn, acestea trebuie inmuiate in apa, ca sa nu se arda.

Se serveste cu o salata si cu garnitura de cartofi sau orez.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise