Frigarui marinate cu mirodenii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 900 g carne de vita,
  • 2 dovlecei,
  • 12 ciuperci.
  • Pentru marinata - 5 cepe albe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 2 linguri miere lichida,
  • 5 linguri sos de soia,
  • 1 lingura ghimbir dat pe razatoare,
  • cateva picaturi de sos iute (Tabasco),
  • 2 cuisoare,
  • rozmarin si cimbru (proaspete).
  • Pentru sos - 2 ardei grasi galbeni,
  • 150 g telemea,
  • 100 g branza de vaci neteda,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Preparati marinata: puneti toate ingredientele intr-un castron mare, impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Turnati peste ele un pahar cu apa calda si amestecati-le bine. Adaugati carnea taiata bucatele (cuburi), amestecati din nou, acoperiti vasul cu un capac si lasati carnea sa se marineze la rece, cel putin 6 ore. Coaceti ardeii, curatati-i de pielita si de seminte, taiati-i bucati si zvantati-i cu hartie absorbanta. Maruntiti-i in mixer impreuna cu telemeaua taiata cubulete si cu branza de vaci, incorporati in piureul astfel obtinut uleiul si bagati amestecul la frigider. Montati frigaruile alternand bucatile de carne marinata cu rondele de dovlecei si jumatatile de ciuperci, prajiti-le 10 minute pe gratar (eventual in cuptor, sub gril), intorcandu-le mereu, si serviti-le cu sosul de ardei si branza.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise