Friptura asortata (pasare, porc)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe intregi
  • mari de gaina
  • 400-500 g costita de porc proaspata
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • boia
  • cateva rosioare (eu am avut la rezerva din congelator
  • am folosit 7 rosioare)
  • cativa catei de usturoi
  • frunze de patrunjel verde.

Mod de preparare

Pt ca cele 2 pulpe erau cam mari le-am portionat, obtinand 2 pulpe superioare si 2 inferioare. Costita am taiat-o bucati de-a lungul osului. Am asezat carnea spalata intro tava cu hartie de copt, am condimentat-o, am adaugat rosioarele, verdeata, am acoperit tava cu staniol si am dat-o la cuptor vreme de 1 h si vreo 30 minute. Inainte de a fi gata cu 10 minute, se scoate folia sa se rumeneasca fripturica. Am servit alaturi de cartofi noi la cuptor (peste care am razuit cas de oaie deosebit de gustos) si salata de cruditati (rosii, ceapa, castraveti).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise