Friptura de berbec

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg pulpa de berbec fara os
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 lamai
  • 5 linguri ulei
  • 2-3 rosii potrivite
  • unt (sau margarina)
  • 3-4 foi de dafin
  • cimbru
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper praf
  • piper boabe
  • 1 pahar cu apa
  • 1 pahar de vin rosu
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca cimbru. sare, piper praf, ulei si sucul de la o lamaie cu care se freaca bine pulpa de berbec, apoi se impaneaza cu cu 5-6 catei de usturoi. Se baga intr-o punga de plastic si se lasa cca 1 ora la frigider.

Se ia o tava care se unge cu unt sau margarina fara zgarcenie si se pune pulpa de berbec. Se toarna peste pulpa de berbec sucul de la doua lamai, paharul cu vin si apa. In tava pe langa pulpa de berbec se pun cativa catei de usturoi, foi de dafin, boabe de piper, rosii taiate feliute, ceapa verde tocata marunt si se baga in cuptor la foc potrivit pentru vreo 2 ore.

Din cand in cand, se incearca cu furculita sau varful cutitului, daca s-a facut friptura. Cand se incearca friptura daca se constata ca lichidul din tava a scazut se mai pune apa peste friptura sau se ia cu lingura lichid din tava si se pune peste friptura.

Cand se scoate din cuptor se presara peste friptura patrunjel verde tocat marunt si se orneaza cu feliute de rosii.

Se serveste fierbinte cu piure de cartofi si salata de ardei copti (sau muraturi).

Se pune suflet cat te lasa inima.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise