Friptura de curcan la cuptor

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan
  • 2 bucati usturoi verde
  • 3 bucati ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cana vin
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati.

Ceapa si usturoiul verde le spalam bine si le taiem rondele.

Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam.

Intr-un bolisor punem vinul, uleiul, sare, piper, boia de ardei, verdeata tocata, usturoiul pisat, patrunjelul uscat si foaia de dafin rupta bucatele mici.

Toate acestea le omogenizam bine si punem bucatile de carne in acest bait.

Le amestecam, acoperim vasul si il dam cateva ore sa stea asa la frigider.

Dupa ce a stat suficient in frigider sa ia toate aromele, punem carnea cu tot cu amestecul de condimente intr-o tava.

Dam tava in cuptorul incins, chiar putem sa o acoperim la inceput cu staniol.

O lasam la foc potrivit si nu prea iute pentru a nu iesi uscata.

Ne mai uitam la ea din cand in cand si o mai stropim cu zeama din tava.

Cand este gata o scoatem din cuptor, o acoperim pentru a sta frageda .

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise