Friptura de gaina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc. pui sau gaina fiarta
  • untura sau ulei pt. prajit
  • sare, piper macinat, boia
  • Garnitura:
  • cartofi
  • ceapa
  • ulei
  • boia
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Gaina, se pune la fiert ca pt. supa de pui(supa dulce).

Se scot bucatile de gaina fierte se codimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tigaie uleiul la incins nu prea mult, se prajesc bucatile de carne si se pune 1 lingurita boia lasand pe foc 1 minut sa se intrepatrunda.

Intre timp punem si de garnitura . Se curata cartofii , se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert ii strecuram si ii zdrobim. Intr-o cratita punem ceapa la calit pe cca 100 ml ulei.

Cand ceapa este bine inmuiata adaugam 1 lingurita boia, patrunjel verde tocat si punem peste cartofii zdrobiti, potrivim de sare si lasam pe foc pana uleiul se absoarbe bine in cartofi. (100 ml ulei am pus la cca. 800 gr cartofi curatati).

Se serveste cu muraturi .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise