Friptura de ied in crusta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de ied pentru friptura bine spalata (am folosit spate si pulpa)
  • 3 cepe curatate si spalate
  • 2-3 rosii
  • 6-7 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • 3 linguri cu ulei
  • un ou
  • 2-3 felii de paine prajita
  • o mana de frunze de rozmarin
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper proapat macinat
  • apa fierbinte

Mod de preparare

Incalzim cuptorul.

Tocam marunt patrunjelul si rozmarinul. Zdrobim usturoiul. Taiem ceapa in sferturi, iar rosiile in bucati mari.

Condimentam carnea de ied cu sare si piper macinat pe toate partile si o frecam cu usturoiul zdrobit.

Pregatim o tava in care punem uleiul si presaram cam o treime din rozmarinul tocat.

Aseazam in tava carnea de ied condimentata, punem bucatile de ceapa si de rosie printre cele de carne si presaram deasupra jumatate din rozmarinul ramas.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru o ora si jumatate. Imediat ce sosul din tava incepe sa se caramelizeze, scoatem friptura de ied din cuptor si turnam putina apa fierbinte. Punem inapoi in cuptor, dar din cand in cand scoatem vasul si mai adaugam apa fierbinte, pe masura ce lichidul se evapora. In acelasi timp stropim carnea de ied cu sosul lasat in tava.

Dupa aproximativ o ora si un sfert pregatim crusta – punem patrunjelul si rozmarinul peste ou, condimentam cu sare si piper macinat si omogenizam.

Rupem painea bine prajita in bucati mici si o punem in vasul unui mixer, apoi o transformam in pesmet.

Dupa aproape o ora si jumatate, cand carnea de ied este frageda si moale, o scoatem din cuptor, turnam deasupra amestecul de ou si presaram pesmetul.

Punem friptura inapoi in cuptor pentru inca 15 minute, pana cand pesmetul se rumeneste.

Servim cu legume sote, broccoli, rosii la gratar sau cartofi copti.

Reteta Video completa o gasiti la: https://youtu.be/_8eBbBNJqn4

Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise