Friptura de Iepure la Cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un iepure marinat (reteta o gasiti pe site www.reteta-video.ro)
  • 10 catei de usturoi curatati si spalati
  • 50 gr. de unt
  • 50 ml de apa

Mod de preparare

Pasul 1:

Incalzim cuptorul.

Scoatem bucatile de carne de iepure din marinata si le stergem bine.

Pasul 2:

Facem cate 2-3 incizii in fiecare bucata de carne. Punem in fiecare incizie facuta cate o jumatate de catel de usturoi. Continuam pana cand terminam de pregatit toate bucatile de carne.

Pasul 3:

Pregatim un vas termorezistent.Aranjam bucatile de carne de iepure in tava pregatita pentru cuptor.

Pasul 4:

Turnam apa peste carne. Punem deasupra untul taiat in cubulete.

Pasul 5:

Introducem tava in cuptorul incalzit pentru aproximativ 90 de minute.

Pasul 6:

Din cand in cand, scoatem tava din cuptor si stropim carnea cu lichidul lasat in vas.

Pasul 7:

Cand friptura de iepure este rumenita si frageda, scoatem tava din cuptor.

Servim cu orez, cartofi natur si salata, alaturi de sosul din tava strecurat.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/friptura-de-iepure-la-cuptor.html

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise