Friptura de miel in vin rosu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pt 2 portii): 500-600g pulpa
  • piept sau spata de miel
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 linguri ulei masline
  • 250ml vin rosu sec
  • 2 catei usturoi
  • rozmarin
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam carnea de miel si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete de sange.

Punem uleiul in tava de friptura si ceapa verde maruntita.

Carnea o impanam cu un catel de usturoi taiat fasii si o asezam in tava peste ceapa.

Adaugam in tava restul de usturoi maruntit, sarea, piperul si presaram peste carne cimbru, dafin si rozmarin proaspat pentru o savoare inconfundabila ce merge de minune cu gustul de miel.

Dam la cuptorul incins pentru 15min la foc mediu.

Se scoate apoi tava din cuptor si se adauga peste carne jumatate din cantitatea de vin. Se verifica cu o paleta daca friptura sau ceapa nu s-au prins de tava.

Se baga din nou tava la cuptor timp de 20-30 de minute, la foc potrivit, pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand cu paleta ca sa nu se prinda. Intoarcem carnea de pe o parte pe alta si adaugam progresiv si restul de vin.

Feliem friptura si servim alaturi de sosul delicios de vin si mamaliguta calda.

Ce poate fi mai bun pe lume decat o bunatate ca asta pe masa si la masa toti cei dragi?

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise