Friptura de miel la cuptor

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2kg miel (1 pulpa)
  • 1 kg cartofi marunti
  • 8 catei mari usturoi
  • 200ml vin alb
  • 300ml apa
  • 100 ml ulei
  • 2-3 crengute rozmarin
  • 6 frunze de menta proaspata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in felii. Cu un cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem usturoi. Ungem pulpa bine cu ulei, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa cu uleiul ramas.

Adaugam in tava vinul si apa si presaram pulpa cu cateva ace de rozmarin.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200°, pentru 90’.

Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii, care in prealabil au fost fierti intregi si apoi curatati de coaja.

Ii rostogolim prin sosul lasat de carne, sa fie bine unsi, presaram peste ei putina sare mare si cateva ace de rozmarin, apoi acoperim dinnou tava si mai coacem inca 30’.

Descoperim tava, o introducem dinnou in cuptor si o mai lasam inca 30’ la rumenit, dar din cand in cand, deschidem cuptorul, tragem tava cu friptura putin in afara si cu o pensula, ungem pulpa cu sosul format in tava pentru o crusta frumoasa.

Cand friptura este rumenita frumos, o scoatem pe un platou, aranjam de jur in prejur cartofii si ornam cu frunze proaspete de menta.

Pofta buna !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise