Friptura de miel la punga

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - punga Knorr pentru friptura de porc cu vin;
  • - pulpa din spate a mielului, aproximativ 1,5 - 2 kg;
  • - 2 cepe mari taiate in cuburi mari;
  • - 1 morcov mare, taiat rondele de 3 centimetri grosime;
  • - 150 ml vin negru ,preferabil de casa;
  • - sare;
  • - piper;
  • - ienibahar macinat;
  • - 1 cartof mare, spalat, curatat si taiat in cuburi mari.

Mod de preparare

Se spala pulpa de miel bine si se cresteaza pana la os, din 5 in 5 centimetri. In punga Knorr pentru friptura adaugam cartoful, ceapa, morcovul, iar sarea, piperul si ienibaharul dupa gust.

Turnam vinul in punga si amestecam bine de tot. Apoi introducem in punga si pulpa de miel si sigilam punga. Atentie sa nu gauriti punga!

Pulpa trebuie sa stea pe legume. Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil si se gateste la foc mic de tot, sa se patrunda bine de tot. Dupa jumatate de ora, intoarceti punga, dar atentie mare, este calda.

Dupa o ora si ceva, dumneavoastra decideti cum doriti friptura:

1. Sa fie frageda si zemaoasa. Daca o doriti frageda si zemoasa, nu spargeti punga pana la final.

2. Sa fie putin rumenita. Daca o doriti rumenita, intepati punga cu un cutit si mariti focul la maxim.

In functie de dorinta dumneavoastra, si la punctul 1 si la 2 o mai lasati la cuptor, maximum 30 de minute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise