Friptura de miel la tava

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 lingurite usturoi granulat
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 3 lingurite condimente pentru miel
  • 5 linguri ulei
  • 1 pahar vin alb
  • 4-5 foi de dafin

Mod de preparare

Se spala pulpele de miel, se zvanta cu prosoape absorbante si se ung cu un baitz preparat din vin, ulei de masline si condimente.

Dati carnea la rece pentru minim 15-20 minute (se poate lasa de seara pana dimineata).

Asezati pulpele de miel intr-o tava mai inalta, turnati baitzul ramas, 250 ml apa si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 25-30 minute.

Scoateti tava din cuptor si intoarceti pulpele pe cealalta parte. Dati din nou tava la cuptor pentru 15 minute, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Dupa ce s-a rumenit, friptura este gata. Se poate servi cu garnituri, salata verde, mujdei si sosuri.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise