Friptura de porc in vin rosu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa porc
  • 500-700 ml vin rosu sec
  • ulei masline
  • sare, piper
  • 4-5 catei usturoi
  • zeama de la o jumatate lamaie

Mod de preparare

Pregatim o marinata din vinul rosu, zeama de lamaie, sare, condimente, uleiul de masline si cativa catei de usturoi tocati.

Apoi taiem carnea felii groase de un deget si o lasam la marinat 2-3 ore in frigider.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru o ora cuptorul incins in prealabil).

Scoatem folia si mai lasam 20-30 de min la cuptor pentru a se rumeni

Merge excelent alaturi de o salata de cruditati

pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise