Friptura de porc la tava

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc (ceafa de porc, cotlet de porc)
  • sare, piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ulei
  • 1 ceapa alba
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

Spalam si portionam carnea in felii mai groase, aproximariv 1-1,5 cm. Crestam feliile de carne cu taieturi in x, ajuta la patrunderea carnii. Masam carnea cu sare, piper si cimbru uscat.

Punem putin ulei in tava, asezam feliile de carne. Punem deasupra ceapa taiata rondele, ardeiul kapia, ardei gras si rosia. Stropim cu ulei si 200 ml apa. Punem tava in cuptorul incalzit la 200 C, timp de coacere 60 minute.

Spre final punem usturoi pisat si vinul. Intoarcem feliile de carne la cate 20 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise