Friptura de rata cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -pieptul si copanele de la o rata de aprox.2 kg -2 cepe tocate marunt -1 morcov ras pe razatoarea mica -200 gr. masline cu sau fara samburi -3/4 litru suc de rosii -100 ml. ulei -100 ml.vin -sare
  • piper
  • concentrat de legume
  • 2-3 foi de dafin -patrunjel verde tocat marunt

Mod de preparare

Se spala bucatile de rata,se presara cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei,adaugandu-se si o cana de apa.Se da la cuptorul incins.Intre timp,ceapa tocata marunt se caleste pe foc in ulei,pana devine aurie.Se aduga morcovul ras,sucul de rosii,vinul,maslinele crestate si condimentele.Se da totul in cateva clocote. Dupa ce bucatile de rata s-au facut pe jumatate,se toarna peste ele amestecul cu masline si se mai da la cuptor aprox.3/4 ora.Cand este gata,se presara cu patrunjel verde si se serveste simpla sau cu garnitura de piure.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise