Friptura de rata cu sos de fructe de padure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • o lingura de untura de porc
  • sare,piper, enibahar,nucsoara, rozmarin,cimbru coreandru
  • (macinate si boabe)
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi,foaie de dafin
  • o portocala,
  • un pahar de vin alb
  • fructe de padure(afine,mure, zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator

Mod de preparare

Carnea de rata curatata, spalata, se maseaza cu untura amestecata cu sare,,piper, nucsoara, enibahar, cimbru, macinate. Se lasa sa stea o ora la frigider, dupa care se rumeneste pe ambele parti. Adaugam ceapa, usturoiul taiate felii, condimentele boabe si foaia de dafin, felii de portocala, o ceasca de apa si dam la cuptor. Periodic intoarcem pe cealalta part. Daca e nevoie, mai adaugam apa. Cand carnea este aproape patrunsa, adaugam vinul.

Dupa ce carnea e facuta bine, se ia la o parte, se strecoara sosul ramas, se adauga fructele congelate si putin vin, pentru 5 minute pe foc.

Servim friptura cu garnitura de orez sau piure de cartofi si sosulde fructe pregatit Este un deliciu

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise