Friptura de vacuta

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - pulpa de vitel / muschi
  • - oregano, rozmarin, cimbru, foi dafin sau condimente speciale pentru carne de vita
  • - bulion
  • - usturoi
  • - ulei masline
  • - vin rosu

Mod de preparare

Se taie atatea bucati de friptura cate intra in tava. Se presara peste ele condimentele, sare dupa gust si se pun in tava 3-4 foi de dafin. Deasupra se toarna doua pahare de vin rosu si se lasa la macerat. Dupa 15 min. se completeaza cu apa pana ce bucatile sunt acoperite. Se adauga 2 linguri de ulei de masline si se lasa sa fiarba in cuptor 1 ora, timp in care se intorc pe ambele parti de cateva ori.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga usturoiul tocat marunt, putin cimbru si 2-3 linguri de bulion. Se tine in cuptor pana cand carnea se rupe usor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise