FRIPTURA DE VITA CU SOS

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.600 grame antricot de vita;
  • 2.400 grame rosii in bulion;
  • 3.50 grame faina de grau;
  • 4.50 ml ulei;
  • 5.1/2 legatura ceapa verde;
  • 6.4 catei de usturoi;
  • 7.1 crenguta salvie;
  • 8.1 crenguta busuioc;
  • 9.sare,piper,concentrat supa,boia dulce de ardei,dupa gust.

Mod de preparare

a)intr-o tigaie se incinge 1/2 din cantitatea de ulei in care se prajeste(caleste)foarte putin ceapa si usturoiul taiate marunt, dupa care se adauga rosiile in bulion taiate bucati, sosul de bulion,busuiocul si salvia taiate marunt, se condimenteaza cu sare si piper si se fierb pe flacara mica aproximativ 20 minute (amestecand incontinuu pentru a nu se lipi si afuma sosul);

b)carnea se curata de pielite,se taie ca pentru friptura si se trece printr-un amestec de faina, concentrat de supa, piper si boia;

c)in restul de ulei se prajesc bucatile de carne pregatite aproximativ 5 minute pe fiecare parte,pina cand se rumenesc frumos;

d)carnea astfel prajita se aseaza peste sosul format anterior, intr-o tava, se da la cuptor la temperatura mica si se fierbe pina se patrunde (in functie de calitatea carnii)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise