FRIPTURA DE VITA CU SOS

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.600 grame antricot de vita;
  • 2.400 grame rosii in bulion;
  • 3.50 grame faina de grau;
  • 4.50 ml ulei;
  • 5.1/2 legatura ceapa verde;
  • 6.4 catei de usturoi;
  • 7.1 crenguta salvie;
  • 8.1 crenguta busuioc;
  • 9.sare,piper,concentrat supa,boia dulce de ardei,dupa gust.

Mod de preparare

a)intr-o tigaie se incinge 1/2 din cantitatea de ulei in care se prajeste(caleste)foarte putin ceapa si usturoiul taiate marunt, dupa care se adauga rosiile in bulion taiate bucati, sosul de bulion,busuiocul si salvia taiate marunt, se condimenteaza cu sare si piper si se fierb pe flacara mica aproximativ 20 minute (amestecand incontinuu pentru a nu se lipi si afuma sosul);

b)carnea se curata de pielite,se taie ca pentru friptura si se trece printr-un amestec de faina, concentrat de supa, piper si boia;

c)in restul de ulei se prajesc bucatile de carne pregatite aproximativ 5 minute pe fiecare parte,pina cand se rumenesc frumos;

d)carnea astfel prajita se aseaza peste sosul format anterior, intr-o tava, se da la cuptor la temperatura mica si se fierbe pina se patrunde (in functie de calitatea carnii)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise