FRIPTURA DE VITA IN VIN SI USTUROI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 7 portii):
  • 1 l. vin rosu sec,
  • 200ml.pasta de rosii,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 1 lingurita oregano proaspat(se poate folosi si uscat),
  • 2 frunze de dafin,
  • 4 linguri boia de ardei,
  • 1 1/2 lingurite bucatele de ardei rosu iute sau dupa gust,
  • 2 lingurite sare,
  • 1,5kg.carne de vita pentru friptura , taiata in 3 parti egale,
  • 10 carnati picanti ,taiati in 6 bucati,
  • 10 catei de usturoi , zdrobiti,
  • 3 cepe mari ,taiate,
  • 1 l.apa,
  • 8 cartofi de marime medie, curatati si taiati cubulete,
  • 8 morcovi ,curatati si taiati in lungime;

Mod de preparare

1.Intr-un vas se amesteca jumatate din cantitatea de vin cu pasta de tomate pana se face o pasta omogena .Se adauga condimentele si sarea.

2.Carnea de vita ci bucatile de carnati se pun intr-un vas termorezistent.Ceapa si usturoiul se aseaza in jurul carnii.Se toarna amestecul de vin si pasta de tomate.Se mai adauga restul de vin si apa.

3.Se acopera vasul si se lasa la marinat, in frigider, peste noapte si chiar 48 de ore.

4.Se preincalzeste cuptorul.vasul ,scos din frigider, se pune pe gratarulcel mai de jos ,se acopera si se lasa 2 ore.Carnea trebuie stropita din cand in cand cu sos pentru a nu se usca.Sosul trebuie sa scada si sa se ingroase.Daca este prea gros, se mai adauga apa.

5.Se scot bucatile de carnati din vas, se acopera cu folie de aluminiu si se pastreaza la cald.

6.Se micsoreaza focul la cuptor.In vasul in care este carnea se adauga cartofii si morcovii si se mai lasa inca Se indeparteaza capacul si se mai lasa la cuptor inca 30 minute pana cand carnea este patrunsa si cartofii s-au inmuiat.30 de minute.

7.Carnea se pune pe mijlocul unui platou.Legumele si feliile de carnati se aseaza imprejurul carnii.O parte din sos se toarna deasupra, iar restul se pune intr-o sosiera si se serveste separat.Preparatul se insoteste de un vin rosu sec.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise