Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vita pe care am tinut-o in frigider o ora, ungem carnea pe toate partile cu ulei sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită intreagă (mușchi)
  • 4 linguri ulei
  • 50 g de unt
  • piper și sare

Mod de preparare

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm 15 min la temperatura camerei.

Punem tigaia să fie incălzită si adăugăm carnea pe care o rumenim pe toate părțile până prinde o crustă, apoi o punem in cuptor și adaugăm zeama peste carne.

Punem pentru 30 min cu 180 de grade C sau cu termometru de carne cu interiorul să fie de 60-65 de grade C pt a o scoate gata făcută bine.

Scoatem când e gata, o acoperim cu o foaie de hărtie de copt și o lăsăm să se odihnească 15 min. Apoi o feliem cum vrem pt a o servi cu salate, in sandwich-uri.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise