Friptura surpriza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g pulpa de porc
  • 2 bucati escalop vitel
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • paprika dulce
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 rosie
  • 1 capatana usturoi

Mod de preparare

Pulpa de porc se spala bine si se desfasoara cu cutitul ca si cum ar fi o foaie de hartie(nu trebuie sa fie mai groasa de 1 cm),se presara cu sare cimbru,piper,paprika si se da la frigider 15 min

Intre timp se taie ceapa julien(feliute) ,ciupercile la fel si se calesc in 2 linguri ulei in timp de 10 min la foc mediu.Se raceste.

Se scoate pulpa de porc ,deasupra se pun cele 2 escalopuri de vitel si peste ele puneti ceapa cu ciupercile

Zdrobiti usturoiul si l intindeti deasupra

Rulati pulpa ,ca o rulada ,avand grija sa nu iasa compozitia pe alaturi

Legati bine cu ata mai groasa

Puneti intr un platou un pic mai inalt (de preferinta in sticla sau in lut,evitati metalul sau inoxul),varsati vinul , taiati rosia marunt si puneti o in vin de jur imprejurul ruladei de porc

Coaceti la foc mediu(th6 sau 200°) .

Pentru ca friptura sa fiue aratoasa ,nu ezitati sa o stropiti din 30 in 30 min cu vinul din tava

Lasati la cuptor 2 ore,serviti cu piure de cartofi si rondele de ardei rosu

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise