Fripturica de somn

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 somn 1kg sau 1,1/2 kg.
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • un morcov.
  • o telina taiata cubulete.
  • doua cepe.
  • 1 ceasca de vin alb.
  • sare,piper roz proaspat macinat,menta uscata sau verde,tarhon uscat sau verde,dupa posibilitati si cum doriti.

Mod de preparare

Dupa ce curatam, pestele de solzi si intestine si taiam capul si coada il punem intr-o tava cu cele 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Zarzavatul taiat se pune si el in tava, se presara putin piper, putina sare si se toarna o ceasca de vin peste peste. Il bagam la cuptor aproximativ 30 minute, dupa care il intoarcem incet si cu atentie ca sa nu se rupa,pentru a se face bine pe ambele parti.Eu il intorc fix dupa 15 minute.Ca sa iasa un peste moale si savuros nu trebuie sa-l tinem mai mult de 30 de minute.Dupa 30 de minute pestele se usuca si numai este savuros si bun. Se serveste simplu sau cu garnitura de cartofi, facuti tot la cuptor in abur, peste care venim cu patrujel verde tocat fin.Un peste savuros si gustos iese bine in tava de lut cu capac,ii da o savoare extraordinar de buna.Il putem consuma si cu mamaliguta cu usturoi pisat si un ardei iute.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise