Fructe in ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 100 g de ciocolata neagra de buna calitate
  • - 2 linguri de smantana groasa
  • - praline sau alune zdrobite
  • - taiati in bucatele: un mar, o portocala, ananas, 8 capsuni, 4 bucati de pepene galben...
  • - scobitori

Mod de preparare

Topiti incet ciocolata cu putina apa sau lapte(pe abur sau la microunde).

Adaugati smantana si amestecati.

Infigeti scobitorile in fructe.

Dati fructele pe jumatate prin ciocolata topita si le puneti pe o folie de aluminiu pe un platou.

Cine doreste le poate trece si prin praline sau alune zdrobite.

Cand ciocolata prinde sa se intareasca pe fructe, puneti platoul la frigider.

Serviti pe farfurii individuale care sa cuprinda fructe diferite.

Decorati farfuria cu menta, petale de trandafir etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise