Frusecuri pufoase

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 180 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • o esenta de vanilie
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • "banuti" de ciocolata (bombonele din acelea de se folosesc la coliva)
  • nuca de cocos pentru decor

Mod de preparare

1) Mixezi zaharul pudra cu untul pana se formeaza o compozitie spumoasa. Adaugi galbenusul, esenta apoi treptat faina cernuta cu praful de copt si praful de sare. Framanti energic pana se obtine un aluat omogen si elastic.Lasi aluatul la frigider cca 30 min.

2) Scoti aluatul din frigider, modelezi din el un sul subtire, pe care il imparti in bucatele egele. Din fiecare bucatica din aluat modelezi cate o biluta. Asezi aceste bilute intr-o tava tapetata avand distanta intre ele.

3) Apesi cu degetul mare in mijlocul fiecarei bilute si pui cate un banut de ciocolata. Introduci tava in cuptor cca 10-15 min, la foc potrivit avand grija ca acestea sa nu se rumeneasca prea tare. Cat timp sunt calde le tavalesti prin nuca de cocos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise