Fursecuri cu alune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingura coniac sau vodka
  • coaja de lamaie
  • 200 g faina
  • 100 g alune macinate
  • un plic zahar vanilat
  • ciocolata si bomboane pentru ornat

Mod de preparare

Omogenizez untul cu zaharul,adaug coniacul,faina,alunele macinate, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Las aluatul la frigider o ora, apoi intind o foaie de 5 mm grosime, decupez fursecuri.Le coc in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, le coc in cuptorul in prealabil incins.Dupa ce se racesc, le glazez cu ciocolata, le presar cu bomboane ornamentale si ciocolata rasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise