Fursecuri cu bezea si nuca

Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 250 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (sau esenta)
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g amidon de porumb (Gustin)
  • 1 lingura cacao
  • pentru ornat
  • 2 albusuri
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g miez de nuca
  • un praf de sar
  • pentru umplut
  • gem dupa preferinta+miez de nuca prajit si maruntit

Mod de preparare

Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul, faina amestecata cu amidonul si se mixeaza la putere maxima, pana la o omogenizare perfecta.

Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale; una ramane alba, cealalta parte se amesteca cu lingura de cacao, apoi fiecare se baga in cate o punga de celofan si se dau la rece, 30 de minute.

Din aluatul alb, se intinde o foaie groasa de cativa mm (se intinde cu sucitorul, intre doua foi de celofan) din care decupam 20 de fursecuri rotunde, cu forma rotunda, cu diametrul de 4-5 cm, apoi le coacem in tava neunsa, cca. 10 minute.

Din aluatul cu cacao se intinde o foaie din care decupam 20 de fursecuri, cu aceeasi forma, dar la care le decupam mijlocul cu o forma mai micuta. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Miezul de nuca il maruntim. Se unge fiecare fursec cu bezeaua obtinuta, apoi se presara deasupra miez de nuca (eu am pus bezeaua cu un pos). Se coc la fel cca. 10 minute.

Se lipesc intre ele fursecurile, unul alb cu unul cu cacaua si bezea, ungandu-le cu cate o lingurita de gem amestecat cu miez de nuca prajit si maruntit, dupa preferinta.

Sunt delicioase si foarte, foarte fragede.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise