Fursecuri cu ciocolata

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g zahar
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 150g de faina
  • un praf de sare
  • 1 tableta (100g)de ciocolata amaruie
  • 100g nuci prajite si zdrobite

Mod de preparare

1. Se freaca zaharul cu untul pana devine crema. Se adauga oul batut, sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, esenta de vanilie si faina turnata treptat. Se amesteca bine pana se omogenizeaza aluatul.

2. Se adauga ciocolata taiata bucatele si nucile, amestecand bine compozitia.

3. Se ia cu lingura din aluatul preparat, se asaza in tava unsa cu unt, la distanta de 2 cm una de alta, si se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute, pana se rumenesc deasupra.

4. Se scot din tava dupa ce se racesc. Se servesc dimineata sau seara si sunt excelente alaturi de un pahar cu lapte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise