Fursecuri cu ciocolata si nuci

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g unt (margarina)
  • 150g zahar,
  • un ou,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • 200g faina,
  • 40g cacao,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • un praf de sare,
  • 50g cocos razuit.
  • Glazura: 2 linguri apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 100g ciocolata amaruie (sau cu lapte),
  • aprox. 45 jumatati de miez de nuca.

Mod de preparare

Se bate untul cu zaharul, se adauga oul si vanilia. Separat se amesteca faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare. Se pun treptat peste compozitia cu unt. Se adauga si nuca de cocos. Se amesteca bine si se lasa la frigider, timp de 1 ora. Se formeaza bilute in palma si se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se coc la foc potrivit timp de 15-20 min. Se lasa sa se raceasca, dupa care se dau cu glazura de ciocolata. Nuca se pune putin pe foc, sa se rumeneasca.

Pt. glazura se amesteca zaharul si apa, se pun la foc mic, intr-un vas, pana se topeste zaharul. Imediat se adauga ciocolata taiata bucatele si se amesteca bine. Se toarna peste fiecare prajiturica in parte si deasupra se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Se lucreaza repede, ca sa nu se intareasca ciocolata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise