Fursecuri cu nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • un ou
  • 150 g faina
  • 100 g nuca prajita, macinata
  • o lingurita scortisoara
  • un praf de copt
  • esenta dupa placere
  • ciocolata alba si neagra, bombonele, pentru ornat

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga oul, faina,praful de copt,scortisoara si nuca.Se lasa aluatul 2 ore la frigider, apoi se intinde o foaie de jumatate de centimetru. Decupam fursecuri cu forme specifice sarbatorilor Craciunului(brazi,clopotei..). Asezam fursecurile in tava unsa cu ulei sau tapetta cu hartie ceruita. Coacem in cutorul preincalzit, timp de 10-15 minute.Glazam, ornam dupa placere cand fursecurile sunt reci

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise