Fursecuri cu nuca si ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 60 g zahăr
  • 100 g ciocolată de menaj
  • 60 g unt
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 120 g faină albă
  • 15 g cacao
  • 1 vârf de bicarbonat
  • 1 lingurita otet
  • 35 g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • Pentru decor
  • 50 g ciocolata
  • 100 g samburi de nuci

Mod de preparare

Măruntim ciocolata şi o topim, la foc mic, cu 50 g de unt, amestecând bine. Luam de pe foc, adaugăm zahărul şi continuăm să amestecam câteva minute, ca să se dizolve. Incorporam oul şi esenţa de vanilie.

Amestecam 110 g de făină, cacao, un praf de sare. Turnam amestecul peste compozitia de ciocolată şi omogenizam. Adaugam si bicarbonatul stins in otet.

Incălzim cuptorul la 160 grade C. Tapetam o tavă cu untul şi faina rămase. Luam cu ajutorul unei linguri din compozitie şi modelam biluţe mici, apoi le presam usor si asezam in scobitura o bucatica de ciocolata si un sambure de nuca.

Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit până când suprafaţa s-a întărit .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise