Fursecuri cu nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g miez de nuca,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahăr pudră,
  • 300 g făină,
  • 3 ouă,
  • 2 pachețele de zahăr vanilat,
  • 50 g ciocolată de menaj,
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare

Măcinăm 150 g nucă. Punem la fiert untul, zahărul și zaharul vanilat, la foc mic (eu folosesc o oală cu fund dublu) și amestecăm până compoziția devine omogenă. Când compoziția devine moale, oprim focul, adăugăm praful de sare și amestecăm rapid.

Adăugăm pe rând si ouăle, amestecăm, după care încorporăm făina și nuca măcinată. Amestecăm până obținem un aluat omogen.

Formăm fursecuri cu poșul, în tava neunsă. Punem pe fiecare fursec o bucățică de ciocolată și un miez de nucă.

Coacem (în partea de sus a cuptorului) timp de 15 minute, la 180-200 de grade.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise