Fursecuri cu portocale

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 portocala intreaga
  • 1 galbenus
  • coaja de portocala glasata sau din dulceata

Mod de preparare

Puneti intr-un castron faina, untul, zaharul , sarea, coaga proaspata de portocala, tocata cat mai marunt si jumatate din sucul portocalei.

Amestecati si framantati bine pana se obtine un aluat omogen si fin.Lasati aluatul sa se odihneasca 1h.

Intindeti cu sucitorul o foaie groasa de 1/2 cm.Taiati in forma de pesmeti. Ungeti fiecare patratica cu ou batut si puneti in centrul fiecarei bucati coaja de portocala glasata sau din dulceata.

Coaceti la foc bun (cca 200-220 gr C), 20-25 min.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise