Fursecuri cu stafide si migdale

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt proaspat
  • 200 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • coaja rasa de la o lamiie
  • ½ pahar stafide
  • ½ pahar migdale pisate

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pina ce se albeste. Se pun galbenusurile unul cite unul frecind cu lingura neincetat apoi coaja rasa de la lamiie, migdalele pisate si stafidele, iar la urma, putin cite putin, faina. In pasta obtinuta, se pun albusurile batute spuma, amestecind putin si foarte usor cu lingura. Se pune

compozitia intr-o tava de copt unsa si presarata cu putina faina si se da la cuptor, la foc potrivit. Cind este gata se lasa sa se raceasca, citeva minute, apoi cu un cutit bine ascutit se taie in romburi sau patrate mici. Se lasa sa se raceasca complet in tava apoi se asaza pe o farfurie sau un platou si se presara cu putin zahar vanilat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise