Fursecuri cu unt si cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 50 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 125 gr faina
  • 25 gr fulgi de cocos
  • un praf de sare
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 75-80 ml lapte rece
  • pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos

Mod de preparare

1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine.

2. Adaugam faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos si praful de copt.

3. Adaugam laptele rece cate putin, amestecand. Vom obtine un aluat de consistenta unei creme mai groase.

4. Punem aluatul intr-un pos cu un varf metalic mai larg, in forma de stea si formam cu acesta fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiunea fursecurilor sa fie de aproximativ 4-5 cm. Cand am terminat aluatul, ornam fiecare fursec cu putin zahar amestecat cu fulgi de cocos.

6. Punem tava cu fursecurile astfel formate la rece, de preferat la congelator timp de 6-7 minute, apoi o punem la copt la foc potrivit timp de 15 minute pana se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca bine inainte de a le aseza pe farfurie.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise