FURSECURI CU UNT

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt moale
  • 1 pahar de zahar
  • 1 ou mare
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 11/2 pahar faina ptr prajituri
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/4 lingurita de sare
  • Ptr diferite gusturi
  • 1lingura cu suc de lamaie si 1lingura coaja de lamaie sau
  • 3/4 pahar nuca de cocos macinata sau
  • 1 lingurita de scortisoara si 1/4 de lingurita de nucsoara

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pina devine spumos se adauga oul si treptat celelalte ingridente pina se formeaza aluatul.Il impartim in doua si la fiecare bucata adaugam gusturi diferite. Le rulam si le invelim in staniol si lasam 2 ore la frigider.Pe o tava cu foaie de pergament asezam rondele de aluat de 1cm grosime si coacem in cuptor incalzit dinainte la 180 de grade 10-15 minute sau pina cind sint aurii si fundul copt.Se pot mentine in cutii inchise ermetic.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise