Fursecuri de casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g.faina
  • 1 margarina Rama Maestro
  • 1 ou
  • 150g.zahar
  • 100g.nuca de cocos (la plic)
  • un praf de sare
  • vanilie, coaja de lamaie, esenta de cocos (dupa gust)
  • dulceata, peltea sau gem pentru umplut (eu am folosit peltea de gutui si dulceata de soc)
  • zahar pudra vanilat pentru ornat

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate si se da la rece pentru o jumatate de ora. Se intinde o foaie de 5-6mm. si se decupeaza forme diferite in functie de ce aveti la dispozitie- (inimioare, flori, ratuste, iepurasi etc.) Tava de copt se tapeteaza cu hartie si fara s-o ungem cu nimic asezam formele si le dam la cuptor timp de 20 min. la o temperatura de 190 grade. Se scot, se racesc si se umplu doua cate doua cu dulceata unele, cu peltea altele. Am folosit forme decupate la mijloc sa se poata vedea dulceata frumos colorata. Cele in forma de braduti, ratusca si iepuras le-am pudrat numai cu zahar. Aceste fursecuri sunt aspectuase si arata bine pe masa de Craciun langa un cozonac de casa bun. Se pot pregati mai din timp, deoarece cu cat stau mai mult cu atat se fragezesc si sunt mai bune.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise