Fursecuri simple cu miere si nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 250 gr miere
  • 100 gr zahar
  • 50 gr ulei
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 25 nuci
  • faina

Mod de preparare

Se bat cu telul cele 3 albusuri la fel ca pentru bezele, dupa care se adauga pe rind, batind continuu, mierea, zaharul, galbenusurile unul cite unul, coaja de lamiie si faina cit este necesar ca sa se obtina o compozitie de consistenta unei smintini groase, uleiul si cele 25 nuci curatate si zdrobite. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie si ornam cu sferturi de nuca. Se coace la foc potrivit Se taie in patrate mici.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise