FUSILLI CU CARNACIORI

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 grame fusilli(normale sau tricolore);
  • 300 grame carnaciori(uscati si usor condimentati);
  • 100 grame piept de porc afumat;
  • 2 vinete medii;
  • 2 catei de usturoi;
  • 50 ml ulei masline;
  • 400 grame rosii decojite(pot fi si la cutie);
  • 1 legatura patrunjel;
  • 1 legatura marar;
  • sare,piper(dupa gust).

Mod de preparare

Pieptul de porc se taie cubulete,carnaciorii in felii,se pun preparatele intr-o tigaie cu ulei si se calesc la foc iute cca 4-5 minute,amestecand incontinuu;

Vinetele se curata de coaja,se taie pe jumatate,se curata de seminte,dupa care se taie cubulete cam de marimea carnaciorilor si se calesc 5 minute impreuna cu pieptul de pui si carnaciorii;

Rosiile se paseaza,usturoiul se curata si se taie feliute,patrunjelul si mararul se spala si se taie marunt;

Se adauga rosiile,usturoiul,1/2 din cantitatea de patrunjel si marar,peste compozitia de mai sus,se asezoneaza si se lasa la foc mic cca 30 minute,amestecand din cand in cand;

Pastele se pun la fiert in apa care clocoteste,se pune sare,se lasa 8-10 minute conform specificatiilor de pe pachet,se pun la scurs(eventual se pun sub un jet de apa rece sau intr-un vas cu apa cu gheata)si dupa racire se freaca cu ulei,pentru a nu se lipi;

Ca servire se pot amesteca pastele cu sosul de carnaciori,sau se pun pastele pe o farfurie platou si sosul se pune deasupra,in ambele cazuri se orneaza cu mararul si patrunjelul ramas.

SFAT: este indicat,daca preparatul s-a racit, sa il serviti in farfurii calde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise