Gaina intreaga pe varza noua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o gaina de curte grasa si frumoasa :)
  • un morcov
  • o varza noua mai mare
  • 3-4 linguri bulion
  • 2 cepe potrivite
  • 5-6 linguri ulei
  • sare, piper macinat
  • cateva boabe piper
  • 2 linguri boia dulce
  • patrunjel
  • cimbru

Mod de preparare

Gaina curatata si spalata se pune la fiert intreaga in apa cu sare .Tot in aceeasi apa vom pune morcovul intreg si o ceapa taiata in doua.

Lasam sa fiarba pana gaina este facuta pe jumatate.

Varza se toaca marunt ,se freaca cu sare si se pune in oala cu uleiul incins in care am prajit putin mai intai ceapa taiata marunt.

Se adauga bulionul, cimbru,vegeta,boiaua, patrunjelul tocat, piperul boabe si piperul macinat dupa gust.Cand varza s-a inmuiat oprim focul.

Scoatem gaina din supa in care a fiert si o condimentam cu sare, piper si o asezam cum putem mai bine deasupra oalei cu varza.

(In supa in care a fiert gaina putem prepara un pilaf delicios!)

Mancarea merge apoi la cuptor pentru aprox 40-50 min.

Servim mancarea calda cu ardei iute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise