Gaina umpluta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina
  • 100 g carne moale de porc
  • 100 g carne de vitel
  • 75 g sunca de Praga
  • 75 g slanina proaspata
  • ficatul gainii
  • 1 galbenus
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 pahar coniac sau vin
  • 1 ceasca zeama de carne

Mod de preparare

Se curata si se goleste gaina cu atentie

sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecind de doua ori prin masina carnea de porc, carnea de vitel, sunca, slanina si ficatul gainii. Se adauga galbenusul, sarea, piperul, nucsoara cit doua boabe de piper rasa, coniac sau vin. Se umple gaina. Se cos toate rupturile facute in piele, taietura de la git, taietura pe unde s-a golit. Se unge bine gaina cu unt si se pune intr-o cratita mai adinca. Se adauga o ceasca de zeama de carne sau apa. Se acopera cu alta cratita de aceeasi marime si se lasa sa fiarba inabusit, fara a o intoarce 1 ½ ore (daca gaina este mai batrina), avind grija din cind in cind sa se adauge cite putina zeama ca sa nu se arda. Se ridica cratita de deasupra si se da gaina la cuptor. Se intoarce apucind cu mina, cu o cirpa, de picior ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se asaza apoi pe o farfurie. Se scot atele si se taie bucati. La fel se pregateste si curca sau rata.

Se serveste cu o salata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise