Galatopita reinventata

Se amesteca intr-un vas, pe foc, laptele, apa, un praf de sare, zahar si gris.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu lapte
  • 1 cana cu apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri gris
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas, pe foc, laptele, apa, un praf de sare, zahar si gris; cand incepe sa se ingroase, se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca, se adauga vanilia, scortisoara, iar dupa ce s-a racit bine, ouale batute.

Dupa omogenizare, se rastoarna in forme mici sau o forma mare, unse cu foarte putin ulei si se lasa la cuptor 20 min, pana se rumenesc.

Se rastoarna pe farfurii individuale, se orneaza cu topping de fructe de padure din comert si cateva fructe deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise