Galina mia

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - o gainusa (sau un pui grill daca nu gasiti gaina, insa gainusa englezeasca Cornish e mai buna pentru reteta mea, se fragezeste mai bine, are o culoare mai rosiatica si pielea mai putin grasa, am vazut in retetele frumosului Jamie Oliver)
  • - 1 cartof dulce (folosit de americani pentru piure la masa de Thanksgiving alaturi de curcan);
  • - 10 castane comestibile;
  • - 1 borcanel mic de cirese de cocktail fara samburi;
  • - 5 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece;
  • - 2 linguri de mustar, 1 lingura de miere, 4 linguri de pesmet, sare, piper;
  • - ierburi aromate (cimbru, arpagic, frunze de dafin, usturoi, tarhon) sau 1 plic condiment pentru pui Provence Kotayni;
  • - un cub de unt;
  • - fasole verde teci de la Bonduelle;
  • - 1 ceapa alba mare;
  • - 1 graunte de usturoi;

Mod de preparare

Se fierbe bine gaina/puiul grill in apa cu sare si apoi se baga la cuptor intr-o tava. Gainusa se va freca pe toata suprafata cu ierburi aromate Provence de la Kotani (sau se face o tocatura fina din toate ierburile mentionate si se amesteca cu putin ulei de masline/unt, apoi se freaca cu mainile gaina ca un masaj).

Se pregateste o tava in care asezam gainusa in centru si pe langa ea castanele fierte, unele decojite altele nu, ciresele de cocktail fara samburi, cateva inele de ceapa alba, un graunte de usturoi, zeama in care a fiert gainusa si bucati din cartoful dulce yam care se taie bucati grosute in diverse forme, triunghi, patrat, sferturi. Dupa ce s-a mai rumenit, puneti sos din tava cu lingura peste gainusa.

Apoi se pun tecile de fasole pe o sita la aburi si cand sunt gata se dau prin faina, unt topit, sare, piper alb, si pesmet, se coc in tava la cuptor pe hartie de copt.

Inelele de ceapa: se taie rondele mari de ceapa alba, se desfac cu grija inelele, se dau prin faina, miere si pesmet si se coc in tava pe hartie de copt, la cuptor, odata cu tecile de fasole verde.

Servim gaina intreaga pe un platou alaturi de teci de fasole verde prajite, castanele coapte, ciresele de cocktail, inelele de ceapa crocante si cartoful dulce yam.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise