Galuste cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 caise
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 lingura scortisoara
  • Pentru aluat:
  • 250g branza de vaci bine scursa
  • 50g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50g gris
  • 100g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru asezonare:
  • miere sau pesmet cu zahar

Mod de preparare

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta de vanilie si pliculetele de zahar vanilat si galbenusurile.

se framanta cu mana, adaugand treptat faina, pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se lasa la frigider 20 min.

Se desfac, caisele in doua fara a se desface de tot, se scot samburiisi in locul lor se pune putin zahar brun si scortisoara macinata. Se lasa cateva minute astfel , pentru a se indulci si aromatiza.

Se intinde aluatul in foaie pe planseta si se imparte in 12 patrate; in fiecare patrat se pune cate o caisa, se infasoara bine in aluat si se modeleaza intre palme sub forma rotunda. Separat, se pune apa la fiert intr-o oala mare, iar cand incepe apa sa clocoteasca se pun galustele pe rand si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata. Se scot cu spumiera si pot servi cu miere sau in pesmet rumenit in unt si zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise