Galuste cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 200 grame faina
  • 150 grame gris
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei sau o lingura de unt
  • 1 kg prune
  • sare
  • apa
  • pesmet
  • zahar

Mod de preparare

Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame de gris, 1 ou si 2 linguri de ulei. Se framanta bine pana ce capata consistenta unui aluat. Se imparte compozitia in doua parti si din fiecare parte se face cate un rulou mare.

Ruloul se taie bucati. Fiecare bucata se preseaza in mana, se aseaza cate o pruna sau o jumatate de pruna (depinde de dimensiuni) si se face cate o galusca.

Intr-o cratita se pune la fiert apa cu o lingurita de sare. Cand firbe se pun galustele in apa si se lasa sa fiarba la foc mic cam 10-15 minute. Sunt gata cand s-au ridicat la suprafata.

Intr-o tigaie se amesteca pesmetul cu putin ulei si se amesteca pana ce se rumeneste.

Se dau galustele prin pesmet. Cand se servesc se presara zahar pe fiecare.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise