Se pun 500ml apa la fiert cu un praf de sare si 2 linguri ulei. Cand incepe sa fiarba apa se adauga faina, cat cuprinde, si se face ca un fel de mamaliga din faina alba; se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Cand e gata compozitia se lasa la racit, insa nu de tot, sa mai fie un pic calduta cand incepi sa lucrezi cu ea.
Scoatem samburii din prune, intre timp, apoi cand s-a racit compozitia o punem pe masa de lucru si o framantam ca sa formam un fel de aluat; formam o rulada din aluat si o taiaem bucatele. Luam cate o bucatica de aluat, o trecem prim faina si apoi o presam intre palme, punem pruna in mijloc si formam o galusca.
Punem apa la fiert intr-o cratita mai mare si punem galustele in apa cand incepe sa clocoteasca. Cand sunt fierte galustele ( adica cand s-au ridicat la suprafata apei)le luam cu o spumiera si le punem sub un jet de apa rece.
Punem margarina intr-o cratita la topit, apoi adugam pesmetul si amestecam sa se rumeneasca, iar cand e gata rumenit adaugam zaharul vanilat. Luam galustele si le trecem pe rand prin pesmet, iar cand le servim punem deasupra lor miere.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise