GALUSTE CU PRUNE SI SOS DE VANILIE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartofi albi
  • Prune brumarii
  • Oua
  • Faina
  • Pesmet
  • Zahar
  • Scortisoara
  • Lapte
  • Sosul de vanilie

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in cuburi, se fierb in apa cu sare si se paseaza ca pentru piure.

Se adauga oua si faina si se framanta pana se obtine o compozitie omogena.

Se indeparteaza samburele de la fiecare pruna - fructele se umplu cu cate o lingurita de zahar, se invelesc in compozitia de cartofi si se fierb in apa cu sare.

Pesmetul se rumeneste in unt si se adauga zaharul si scortisoara macinata.

Cand sunt fierte, galustele se tavalesc prin pesmetul dulce si aromat - deasupra se toarna sosul de vanilie, care se obtine astfel: se amesteca galbenusurile cu zahar si putina sare, se completeaza cu lapte caldut si se fierbe in bain - marie pana se ingroasa

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise