Galuste cu visine.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr visine proaspete sau din compot.
  • 150 ml lapte dulce.
  • 2 linguri zahar pudra.
  • 1 baton de scortisoara.
  • 200 gr unt.
  • 1 ou.
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie.
  • 1 lingurita rasa de pudra scortisoara.
  • pesmet.
  • 60 gr gris(pentru galusti).
  • 1 lingura amidon alimentar.

Mod de preparare

Visinele proaspete si curatate de samburi le vom fierbe in apa, ca pentru un compot.Pastram 150 ml din zeama de compot si o punem la fiert cu batonul de scortisoara si cele 2 linguri de zahar pudra.Cele 2 linguri de amidon alimentar se amesteca bine cu 2 linguri din zeama de compot.Scoatem visinile si le punem deoparte pe o farfurie.In lichidul obtinut adaugam si cele 2 linguri de amidon alimentar si amestecam bine pana se dizolva.Separat punem grisul intr-un castron amestecam cu un praf de sare,coaja rasa de lamaie si laptele dulce,amestecam bine sa nu faca cocoloase si la urma adaugam untul topit si racit peste gris in castron si oul batut bine.Totul se amesteca bine si se da deoparte.Separat punem o oala cu apa si sare la fiert,cand fierbe punem din compozitia de gris cu lingurita galustele la fiert.Le lasam sa fiarba cel putin 8 minute.Galustile se scot cu spumiera,se lasa sa se scurga de apa si apoi le tavalim prin pesmet.Se servesc pe o farfurie cu visinile alaturi si cu sucul din compot amestecat cu cele doua linguri de amidon alimentar.Sucul obtinut este un deliciu.Punem pe o farfurioara,cateva galusti si visine si cateva lingurite din sucul obtinut.Pe deasupra presaram si putina pudra de scortisoara.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise