Galusti cu prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg cartofi
  • 500 gr. faina alba
  • 250 gr. untura
  • 250 gr. pesmet
  • 1 kg prune
  • 250 gr. zahar
  • 2-3 oua
  • scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Se aleg cartofii, se spala bine cu apa rece si se pun in coaja la fiert cu sare si intregi. Dupa ce au fiert, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat carne, li se adauga faina, sarea, ouale si se framanta bine. Din aceasta compozitie se intinde o foaie mai groasa. Se spala prunele si li se scot samburii, iar in locul samburilor se pune zahar pisat. Se taie foaia in patrate si in fiecare patrat se pune cate o pruna. Se inveleste bine pruna in foaie. Galustele astfel pregatite se fierb in apa clocotita 10 minute. Pesmetul se rumeneste intr-un vas in untura infierbantata. Se trec prin el galustele fierte si se amesteca pt. a se prinde uniform pesmetul pe ele. Se presara cu zahar pudra si scortisoara si se introduc la cuptor 10 minute.

Se servesc cate 5-6 galuste de portie

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise