GEM DE CAISE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de caise
  • fara simbure
  • se pune 1 kg zahar si cam 40 ml suc de lamiie.

Mod de preparare

Caisele se spala,se scot simburii,se cintaresc.

Se pune zaharul peste caise(in cratita in care facem gemul) si se lasa cca 7 ore sau de seara,pina dimineata.

Dupa cca 7 ore,se observa ca tot zaharul ,pus e topit.

Se pune pe foc;se pune sucul de lamiie.

Dupa ce fierbe bine,se da la foc mic;se pune o tigla sub gem,sa nu fie cratita direct pe flacara.

Se lasa la foc mic,fierbind cca 3 ore.Eu asa am lasat .

Eu am facut 2,5 kg caise si 2,5 kg zahar.

Dind e gata,se pune in borcane.Se inchide ermetic.Mie mi-au iesit 9 borcanase.

Pe o tava mare,se pune o patura;borcanele umplute, se pun pe aceasta patura;apoi colturile paturii se aduc peste borcane;se mai pune o patura deasupra;se lasa(borcanele) acolo,pina la racirea completa a borcanelor.(cca 2-3 zile).

Se iau si se pun in camara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise