GEM DE CAISE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de caise
  • fara simbure
  • se pune 1 kg zahar si cam 40 ml suc de lamiie.

Mod de preparare

Caisele se spala,se scot simburii,se cintaresc.

Se pune zaharul peste caise(in cratita in care facem gemul) si se lasa cca 7 ore sau de seara,pina dimineata.

Dupa cca 7 ore,se observa ca tot zaharul ,pus e topit.

Se pune pe foc;se pune sucul de lamiie.

Dupa ce fierbe bine,se da la foc mic;se pune o tigla sub gem,sa nu fie cratita direct pe flacara.

Se lasa la foc mic,fierbind cca 3 ore.Eu asa am lasat .

Eu am facut 2,5 kg caise si 2,5 kg zahar.

Dind e gata,se pune in borcane.Se inchide ermetic.Mie mi-au iesit 9 borcanase.

Pe o tava mare,se pune o patura;borcanele umplute, se pun pe aceasta patura;apoi colturile paturii se aduc peste borcane;se mai pune o patura deasupra;se lasa(borcanele) acolo,pina la racirea completa a borcanelor.(cca 2-3 zile).

Se iau si se pun in camara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise